Даскаловски- Советникот Витанов да ја преиспита одлуката за советничката коалиција со ВМРО ДПМНЕ

February 5, 2017 danielpop 0

Неморалниот чин на еден поединец дека ја претставува волјата на граѓаните на Општина Струмица во најмала рака е манипулација без преседан, зошто на последните локални […]

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на општина Струмица го доби мнозинството

February 5, 2017 danielpop 0

Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ „За подобра Македонија“ и ВМРО-НП имаат легитимно мнозинство во Советот на општина Струмица. Дванаесет советници, 12 потписи наспротив 10 советници застапувани […]

Костадинов: На советниците од ВМРО ДПМНЕ им паднаа маските поважни им се партиските од интересите на граѓаните

February 3, 2017 danielpop 0

Заменикот градоначалникот Костадин Костадинов, на денешната прес конференција, рече дека на 49-та седница на Советот на општина Струмица паднаа маските на советниците на ВМРО ДПМНЕ […]