XI „Роднокрајни поетски средби“

February 8, 2017 danielpop 0

Вечерва, 08 февруари 2017 година (среда), во кафе бар „Селект“, здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ ги организира […]

Претставата „Џон Габриел Боркман“ во режија на Горан Тренчовски ја отвара новата театарска сезона

January 31, 2017 danielpop 0

Со изведбата на претставата „Џон Габриел Боркман“ на Хенрик Ибзен, а во режија на Горан Тренчовски струмичкиот театар во четврток ја отвора новата 2016/2017 сезона. […]

Домот за деца и млади,, Благој Мучето реализираше изложба на тема : ,, Зима и Новогодишни празници,,.

December 23, 2016 danielpop 0

Домот за деца и млади,, Благој Мучето,,вчера реализираше два настани отворање на изложба и доделување на награди според распишаниот Ликовен конкурс по повод Новогодишните празници […]