Во вчерашната акција „За чиста струмичка пролет“ подигнати 127 метри кубни отпад

April 3, 2017 danielpop 0

Традиционалната акција за генерално чистење на градот и населените места која годинава, јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица ја реализираат под мотото […]

Здруженијата и фондациите кои ќе аплицираат по Јавните повици да ги почитуваат правилата и упатствата

March 7, 2017 danielpop 0

Јавните повици за финансиска поддршка на здруженијата и фондациите од општина Струмица за оваа 2017 година кои беа објавени на втори март ќе бидат отворени […]

Ученици од СОУ „Никола Карев“ заминаа на размена на искуства во Атина

March 1, 2017 danielpop 0

Средното општинско училиште „Никола Карев“ од Струмица, аплицираше за учество во ВЕТ проектот „Иновативна обука за ученици автомеханичари“, финансиран преку програмата Еразмус +, а одобрен […]

Избрани најдобрите маски кои учествуваа на интернационалната карневалска поворка

February 27, 2017 danielpop 0

Организациониот одбор на струмичкиот карневал 2017, денеска одржа прес конференција на која беа соопштени најдобрите маски кои што учествуваа на интернационалното карневалско дефиле. По категории […]